Ambitieus: Als auteur wil ik graag een mooie roman schrijven met als doel dat de lezers het verhaal met veel plezier zullen lezen.
Enthousiast: Daar kan ik dan met veel enthousiasme en toewijding aan werken. Ik ga ervoor!
Bescheiden: Ik loop er niet mee te koop. Ik vind het heerlijk om een roman te schrijven, alles eromheen is niets voor mij.
Evenwichtig: Ik probeer altijd dicht bij mezelf te blijven. Ik zou niets willen schrijven wat mij niet past of dat wat tegen mijn geweten in druist.
Loyaal: Ik ben trouw aan goede normen en waarden, daar hecht ik aan.
ONDERSTROOM is een familieroman over de Brabantse Agaath, die al twintig jaar weduwe is. Om niet te vereenzamen besluit ze deel te nemen aan een driedaags quiltevenement in Middelburg. Tijdens haar zoektocht naar een overnachtingsplaats, ziet ze een woningruiladvertentie van Renate.
Renate heeft na een duikongeval een whiplashtrauma opgelopen. Haar wereld is daardoor veel kleiner geworden. Ze is toe aan iets anders en besluit ertussenuit te gaan. Ze plaatst een advertentie om een vakantiehuisje te vinden en is verrast als Agaath daarop reageert. De twee vrouwen besluiten voor drie weken van huis te ruilen, een periode waarin hun levens voorgoed zullen veranderen.
Om eerlijk te zijn, daar heb ik niet echt over nagedacht. Ik ben niet zo van de wedstrijden. Ik heb ook nog nooit iets gewonnen, nog geen pen.
Winnen? Als me dat zou overkomen, zou ik het geweldig vinden. Dan zal ik in het kort iedereen bedanken die daaraan heeft mee gewerkt.
Het meest romantische moment was toen Hans en ik ons 25 jarige huwelijk vierden en hij op het feest als verrassing voor mij dat prachtige lied: Voor haar, van Frans Halsema, zong.
Familieromans, Streekromans, Historische romans, de Bijbel en aanverwante verhalen en boeken met theologische verdiepingen, biografieën, autobiografieën en geschiedenisboeken.
Maak met jezelf een afspraak dat je nooit opgeeft, maar doorgaat.
Ja, Ik heb ongeveer 30 jaar geleden meegedaan met een schrijfwedstrijd van korte verhalen voor de Libelle. Die wedstrijd heb ik toen niet gewonnen. Maar dat korte verhaal heb ik later wel gebruikt om er een roman van te schrijven. Dat werd in 1996 mijn debuutroman: Bloemen voor Rozemarijn.
Ik lees o.a. graag de familieromans van Rosamunde Pilcher, Maeve Binchy en Judith Lennox. Rosamunde is daarbij mijn favoriet. Zij overleed in 2019 op 94 jarige leeftijd. Dus aan haar kan ik geen vraag meer stellen. Maar ik zou niet direct een specifieke vraag aan een schrijfster of schrijver willen stellen. Ik zou het liefst een heel gesprek willen voeren over de wijze waarop een verhaal bij die schrijfster of schrijver tot stand komt.
Jazeker, in november van dit jaar verschijnt mijn 21e roman met de titel: OP AFSTAND.
Op Franka’s achtenvijftigste verjaardag gaat het onverwacht mis. Haar man Joost krijgt een beroerte en daarna gaat het alleen maar slechter met hem. Hij wordt opgenomen op een verpleegafdeling. Dochter Suzan is net naar een ander deel van Nederland verhuisd en voelt zich daar schuldig over. De afstand is veel te groot en zij kan maar niet wennen. Joost overlijdt aan een hersenbloeding en Franka probeert daarna haar leven weer op te pakken. Ze leert Klaas kennen en er ontstaat een warme vriendschap. Maar Suzan heeft het daar erg moeilijk mee.