OVER ONS

onze bestuursleden en jury

Han en Kirstin

Kirstin (Almelo, 54 jaar, echtgenote, moeder, schoonmoeder in spé, vrouwtje van hond McCoy en kater Dudley) is auteur en schrijft voor allerlei genres: van babyboeken tot rouwboeken, van romans tot thrillers. Ze is bestuurslid geweest van het voormalige Valentijngenootschap en heeft dit met heel veel plezier gedaan. 

Nu een groep opzetten die de gedachtegang van het voormalige genootschap met liefde voortzet is een grote passie. Lezers en schrijvers bij elkaar brengen en zo de positieve kracht van het geschreven woord naar voren te brengen is iets geweldigs.

Han Peeters is naast schrijver (14 boeken, waarvan er 4 in het Engels zijn vertaald) tevens clusteruitgever, uitgever van Davey Jones Publishing / Uitgeverij Ellessy en luisterboekuitgever (LuisterEffect). Hij heeft de nieuwe Valentijnprijs met Kirstin Rozema geïnitieerd en is de hoofdsponsor. Onder de paraplu ‘ClusterEffect’ worden per jaar zo’n 500 nieuwe boeken, e-boeken luisterboeken en podcasts op de markt gebracht.

Diane Kooistra (46) is getrouwd en heeft een zoon. Toen werken in de zorg niet meer lukte heeft ze zich op andere zaken gericht die haar heel gelukkig maken. Zij is veellezer, proeflezer en recensent. Een uit de hand gelopen hobby. Ze houdt ervan om haar leeservaringen te delen op social media en boekensites als Hebban, VrouwenThrillers en Boekenmening. Daarnaast was ze tot 2019 actief als bestuurslid van het Valentijngenootschap en zat ze in meerdere boeken jury’s.
Momenteel zit ze in de redactie van de website VrouwenThrillers waar ze onder andere verantwoordelijk is voor het delen van berichten op social media, leest en artikelen schrijft. 
Ze is ook actief als vrijwilliger voor het Rode Kruis. Hiervoor coördineert ze een educatieteam en geeft ze gastlessen Burgerschap en EHBO op scholen. 
 
Ik hoop Kirstin en Han tijdens de organisatie van deze mooie boekenprijs te ondersteunen waar ik kan. Zo moet het een mooi evenement worden en zetten we het romantische boek helemaal op de kaart. 

De jury

De jury, bestaande uit 15 zeer ervaren recensenten, zal samen middels een juryrapport uitmaken wie de prijs gaat winnen. De namen van de juryleden zullen (als ze dat zelf willen) bekend gemaakt worden tijdens de prijsuitreiking.

De jury van de schrijfwedstrijd bestaat uit zes personen, auteurs en redacteurs. Ook hun namen blijven geheim tot aan de prijsuitreiking.

Diane Kooistra